С тържествено шествие кирковчани отбелязаха 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието на представителните блокове от всички учебни заведения премина по централната улица на Кирково начело с ръководството на ОбА - Кирково.
В деня на българската просвета и култура ученици от училищата на община Кирково отправиха с песни и благодарни слънчеви усмивки поздрави към всички гости. Достойно всяко училище се представи с песни, танци и стихотворения.
Кметът господин Шинаси Сюлейман връчи грамоти и парични награди на 15 абитуриента от училищата на община Кирково за отличен успех от гимназиалния етап на обучение, както и на спечелилите първи места в различни конкурси, олимпиади и спортни състезания.
Малко по-късно на специално организирания за всички педагози и читалищни дейци тържествен обяд бяха наградени с плакети двадесет и двама изявени учители от училищата и детските градини, допринесли със своята дейност за издигане престижа на общината.
За доброто настроение на празника се погрижиха танцова група към ,,Тракийски дружества - Кирково” и невероятната изпълнителка – Цветелина.